Just because we don’t know, doesn’t mean that we won’t know !

Posted: April 17, 2012 in Art, Movies
Tags: , ,

Първите няколко минути гледаш него….емоцията, която той така добре пресъздава, детайлите на рутината…. Миг по-късно, виждаш себе си, същата тази емоция, еднаквата скръб по нещо изгубено…на всеки се случва…“това е поредното предизвикателство на живота“, „трябва да продължим напред“…все до болка познати клишета, които преливат едно в друго и образуват тотална хегемония на нещо неописуемо. Разказът стига и по- далеч…неописуемото може ли да бъде доказано, да бъде пипнато, усетено, изживяно и след това забравено. Може ли да цял живот да отричаме болката? Да се кланяме на радостта от живота, без да опитаме да се насладим на мъката. Нима, най-голямото табу- смъртта несъществува?! Напротив ! Знаем, че е там. Но не ни се говори за нея. Лицемерничим пред нея и себе си. Живеем за мига. Но какво би станало, ако един тих следобед се сблъскаме със стената на скръбта. Ще ни пречупи ли? Ще ни донесе ли циничния песимизъм или просто ще забравим…ще опитаме да забравим….

Sea wall е един прекрасен опит да навлезем в тема, с която цял живот флиртуваме, но някак отказваме да приемем. Андрю Скот, блестящ ирландски актьор, представя Алекс – мъж на средна възраст, с прекрасна съпруга, очарователна дъщеря и респектиращ тъст. Алекс има професия – фотограф е. Но стига до дилема – можеш ли да заснемаш живота без да вярваш в него…?

Филмът е достъпен от тук

Advertisements
Comments
  1. Ще бъдем по- здрави и доволни от себе си и отношенията ни с другите, ако си задаваме по- често въпроса – това, което правя аз моята Душа ли го иска, или моето Его.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s